HUNCRAFT
http://forum.huncraft.net/

r14: integrált képnézegető.
http://forum.huncraft.net/viewtopic.php?f=40&t=482
Oldal: 1 / 1

Szerző:  saxus [ 2012. április 1., vasárnap 4:43 ]
Hozzászólás témája:  r14: integrált képnézegető.

Mivel nagyobb téma, ide raktam:

Ennek lényege, hogy be lehet tölteni egy képfájlt, amelyeket rácsra bontva megjelenít a játék a bal felső sarokban és ahogy mozogsz, úgy mozog veled a rács is. (Ergonómia most nem érdekelt, később valószínűleg átrakom jobb oldalra, hogy ne akadályozza a chatet.)

Ez a következőképp működik:

/popen fájlnév - Ezzel a paranccsal megnyitsz egy képfájlt. PNG, BMP célszerű. Elvileg működik JPG-el is, csak értelme nem sok :) A képfájl bal felső pixelét egy speciális színkódnak veszi és az összes pixelt, ami olyan színű, átlátszónak fog megjeleníteni! F7-ttel lehet előhozni a rácsot (betöltéskor automatikusan megnyílik.) Ha újból megnyomod az F7-tet, akkor invertálja a színeket. (Ez akkor hasznos, ha fehér háttéren feketével jelölöd, amit építeni kellene.) Ismételten megnyomva elrejti a rácsot.

/pcoord [X] [Y] - Ezzel a paranccsal beállítható, hogy melyik képbeli koordinátának számítson az, ahol éppen állsz. A kép 0,0-tól indexelődik, tehát a legelső oszlop/sor a 0!. Parancson kívül állítható még billentyűzetről. A CTRL+nyilak segítségével egyet, a CTRL+SHIFT+nyilak segítségével 10-et lépve az adott irányba mozdítható a középpont.

Ezen kívül állítható a mérete is a rácsnak. a SHIFT+bal/jobb nyíl segítségével a cellák mérete ("zoom"), a SHIFT+fel/le nyíl segítségével a megjelenítendő rács mérete állítható. Ez alapból 11x11, minimum 3x3, max, kb. amennyi kifér az adott zoom mellett.

/pdir [rev/normal] [+/-] [+/-] - Ezzel a paranccsal beállítható hogy egy X vagy Y koordináta elmozdulása esetén milyen irányba mozduljon el a képfájl. A "rev" kulcsszó beíásával felcseréli a koordinátákat, tehát, ha a térképen az Y koordináta irányában mozdulsz, akkor az X koordinátához fogja adni, vagy levonni. Többféleképp lehet paraméterezni:

/pdir - Kiírja az aktuális beállításokat.
/pdir rev - Beállítja a fordított módot
/pdir normal - Visszaállítja a normál módot.
/pdir + - - Beállítja, hogy X koordináta növekedése esetén növelje, Y koordináta esetén csökkentse a képnél az eltolást.
/pdir rev - - Minden egyben.

/psave - Menthető vele a koordináta-beállítások. Legközelebb automatikusan betölti!

/pclose - Ezzel a paranccsal bezárható a kép, ha már nem kell.

Szerző:  construct0r [ 2012. április 1., vasárnap 17:04 ]
Hozzászólás témája:  Re: r14: integrált képnézegető.

Meg nem probaltam az uj kepnezegetot, de tervezem, csak lenne egy hulye kerdesem: A kepfajlt hova kell menteni? Oda ahol a minecraft.jar van?

Szerző:  saxus [ 2012. április 1., vasárnap 17:33 ]
Hozzászólás témája:  Re: r14: integrált képnézegető.

construct0r írta:
Meg nem probaltam az uj kepnezegetot, de tervezem, csak lenne egy hulye kerdesem: A kepfajlt hova kell menteni? Oda ahol a minecraft.jar van?


Nem. Vagy teljes, direkt utvonalat adsz meg neki ("C:\blabla\akarmi.png") vagy a launcher.exe-től számítja. Bár ezt még be lehet folyásolni néhány dologgal, igazából nem értem, miért nem állítja a saját .minecraft könyvtárát munkakönyvtárnak. A teljes útvonal az biztos megoldás.

(Következő verzióknál lehet megoldom, hogy mondjuk a documents/(OSX/LInux-on: home, stb.) könyvtárban egy adott nevű könyvtárba pakolni).

Oldal: 1 / 1 Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/