[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
HUNCRAFT - Téma megtekintése - Moderátorkérdés
Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2023. március 20., hétfő 21:55Hozzászólás a témához  [ 24 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő
 Moderátorkérdés 
Szerző Üzenet
Avatar

Csatlakozott: 2011. december 19., hétfő 0:02
Hozzászólások: 405
Hozzászólás Moderátorkérdés
A napokban felmerült néhány gondolatom a moderátorokkal kapcsolatban. Ezeket szeretném most Veletek közölni.

Olvastam egy másik (már lezárt) topicban Chamel3on túlkapását. Engem is meglepett a hangneme, eléggé arrogánsnak találtam. Azonban a minap felajánlottam neki segítségemet egy építkezés kapcsán. Az eltelt idő alatt meglepett, mennyire másként viselkedik a fórumon olvasottakhoz képest. Kiválóan együtt tudtunk dolgozni, és a munkám végeztével többször is végtelen háláját nyilvánította ki felém és a többi segítő felé. Ehhez képest más csak azt mondta volna, hogy "Köszi, mehetsz". Nos, furcsa volt ez nekem (hogy ennyire jófej), így rákérdeztem, pontosan miért vették el a moderátor jogát. Elmesélte, és nekem is elárulta, hogy azóta is bánja a tettét, és nagyon sajnálja a balul elsült reakcióját.

Így hát vettem a bátorságot, és szeretném megkérni a kedves adminisztrátorokat, hogy vegyék figyelembe azt a kérésemet, hogy Chamel3ont vegyék vissza a moderátorok közé. Mindenki hibázik életében, és mindenkinek kijár egy második esély. Ahogy Chamel3ont megismertem, az a bizonyos kommentár csak egy rossz nap következménye lehetett.
Bizton állítom, hogy megállná helyét, mivel ez alatt a másfél nap alatt sikerült eléggé megkedvelnem, és az építő csapat irányítását is jól megoldotta.

Nem vagyok régóta a szerveren, így nem tudom Chamel3on hogy viselkedett azelőtt. De azt tudom, hogy most egy nagyon barátságos és segítőkész játékos. Magam is meglepődtem, hogy jelenlegi természetéhez képest hogy tudott olyan gyerekes választ adni cloonee-nak.

Egyébiránt, nincs olyan moderátor, aki ne követne el hibákat. Sajnos azt kellett tapasztalnom, hogy név szerint Yahikoo sokszor meggondolatlan és néha véleményem szerint jogtalan döntéseket hoz. Hogy őszinte legyek, olyan agresszív embernek ismertem meg, hogy talán book-ot se mernék kérni tőle... Mellesleg Chamel3on mesélte nekem, hogy egyszer becsalogatta egy TNT-vel teli házba, és rárobbantotta. Mindemellett más topicokban is olvastam, hogy régebben sem volt valami fegyelmezett, és többször is kihúzta a gyufát az adminisztrátoroknál. Nos, ezeknek tudatában megkérdőjelezném Yahikoo rátermettségét a moderátori címre. De ez nem az én dolgom, csupán elmondom a szerveren tapasztaltakat.
Ezzel nem akarom Yahikoo-t megbántani, de a játékosoknak IS van egy bizonyos pohár, ami hajlamos megtelni. Úgy vélem, hogy a játékosok javára is válna ez, amit itt leírtam.

Másrészt egy olyan ötletem lenne, hogy a moderátorok megválasztását szavazáshoz köthetnénk. A szerver szerintem nem lenne ilyen igényes a játékosok nélkül, így úgy gondolom, nekik is lehetne beleszólásuk abba, ki felügyelje őket. Ezzel elkerülhetnénk talán azt, hogy olyan játékos kapna moderátori jogot, aki nem eléggé rátermett a feladatra.
A másik ötletem pedig az, hogy időnként szelektálni is lehetne a moderátorok között. Ezzel kiküszöbölhetnénk azt, hogy néhány moderátor visszaéljen a jogaival, mivel ebben az esetben félő, hogy leszavazzák.
Ezt én úgy képzeltem el, hogy lehetne egy "Ki a kedvenc moderátorod?" szavazás, amin ha valamelyik moderátor 0 pontot kap, az indulna egy újabb szavazáson, hogy lefokozzák-e, vagy sem. Ismétlem, ez csak egy ötlet, egy javaslat.

Mindent egybevéve, csupán azt szeretném, hogy a Huncraft jobb hely legyen, és ne kelljen félnem/ünk a moderátoroktól. Végülis ez a legjobb magyar szerver, és szeretném, ha az is maradna.

_________________
!empty($user->lang['$m[1]'])) ? $user->lang['$m[1]'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', '$m[1]')))


2011. december 27., kedd 21:38
Profil

Csatlakozott: 2011. május 6., péntek 12:47
Hozzászólások: 369
Hozzászólás Re: Moderátorkérdés
A TNT incidensért megkaptam a leb***ást kzedtől, azt mondta utolsó esélyem. Azóta azt hiszem nem csináltam semmi olyat, amiért el kéne venni a moderátor rangom. Kicsit hamar leszek ideges, de próbálok nem káromkodni. Én is támogatom Chamel3ont, régebben én ajánlottam moderátornak, de azóta 100x megbánta, és mondta hogy bárcsak visszacsinálhatná a dolgot. Mi ketten vagyunk ezek a kis rosszfiúk, de szerintem nélkülünk unalmas lenne a szerver :D

_________________
* Now talking in #huncraftmod
<huncrashbot> Szia, Garmine!
<huncrashbot> Szeretlek.
<Garmine> Üdv.
<Garmine> :-D
* Garmine is now known as Yahikoo


2011. december 27., kedd 22:54
Profil
Avatar

Csatlakozott: 2011. augusztus 26., péntek 22:01
Hozzászólások: 646
Hozzászólás Re: Moderátorkérdés

_________________
a Minecraft olyan, mint a lego, csak nem fáj annyira ha rálépünk

!empty($user->lang['$m[1]'])) ? $user->lang['$m[1]'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', '$m[1]')))


2011. december 27., kedd 22:56
Profil
Avatar

Csatlakozott: 2011. december 19., hétfő 0:02
Hozzászólások: 405
Hozzászólás Re: Moderátorkérdés
Én ezekről a dolgokról nem tudtam, úgy érzem nem is tudhattam. Minden, ami ezzel kapcsolatos, vegyétek úgy, hogy le sem írtam.

_________________
!empty($user->lang['$m[1]'])) ? $user->lang['$m[1]'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', '$m[1]')))


2011. december 27., kedd 23:34
Profil
Avatar

Csatlakozott: 2011. szeptember 9., péntek 12:04
Hozzászólások: 19
Hozzászólás Re: Moderátorkérdés
Mar megtetted :) Az otleted viszont jo, nem art ha a moderatorok hozzaallasa, ugymond munkaja ertekelve lenne. Attol fuggetlenul hogy a modik tarsadalmi munkaban toljak, ( mintegy "szeretetszolgalat" :) ) a visszajelzes fontos. En mindenesetre igyenylem a viszajelzest, ha jo ha rossz, elvegre a jatekosokert vallaltam ezt a dolgot. :) A kritika termeszetesen csak akkor er valamit ha azonnali, az olyan jellegu kuttyogasra hogy 8 honappal ezelott ezt vagy azt csinaltam, mondtam haaat azzal nemigen szoktam foglalkozni :D
Ami meg a leveled lenyeget erinti hogy Chamel3on t vegye vissza a szerver tulajdonosa, az en szubjektiv velemenyem a kovetkezo: semmi szukseg nincs ezen a szerveren a politizalasra vagy rasszista megjegyzesekre. Szerintem Kzed igy is nagyon engedekeny volt. En biztosan nem igy dontok.


2011. december 28., szerda 0:42
Profil
Avatar

Csatlakozott: 2011. december 19., hétfő 0:02
Hozzászólások: 405
Hozzászólás Re: Moderátorkérdés
Hadd kérdezzem meg: Chamel3on az ilyesfajta gondolatait nyíltan is hangoztatta, rendszeresen? Mert igazad van, legalább a szerver legyen rasszizmus és politikamentes.

_________________
!empty($user->lang['$m[1]'])) ? $user->lang['$m[1]'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', '$m[1]')))


2011. december 28., szerda 9:49
Profil
Avatar

Csatlakozott: 2011. április 2., szombat 18:11
Hozzászólások: 305
Hozzászólás Re: Moderátorkérdés
Igazából nem hangoztatta nyíltan, csak egy-két megjegyzésében felmerült, de nem közvetlenül, aztán valahogy több (tíz)oldalas politikai vita lett belőle a fórumon, amit el is távolítottak.... Elvégre ez nem egy politikai fórum..... Azt, hogy ki folytatta/kezdte nem tudom, de a téma lezárásával fejeződött be (talán Rothens vagy kzed keze által).

Viszont valóban kzed költi rá a keményen szerzett pénzét a szerverre, ami havonta több tíz ezer forint (de minimum 10 000), így szerintem is hagyjuk meg neki a döntés jogát, még ha párszor össze is vesztem vele :) Persze ott vannak a támogatók, de a szerver egyik alappillére, hogy a támogatásért nem kapnak direkt előnyöket (pl. 85647931257835 gémánt), csak jelképes dolgokat (pl. felhőváros), ha összefognának a donatorok, szerintem lehet, hogy meg tudnák beszélni kzed-del egy új donator város kiépítését is :) A pénzük pedig nem a szerver fenntartására megy, hanem a szerver fejlesztésére (tudtommal). Például a jómúltkor lett lecserélve majdnem az egész szervergép (de ebbe is jócskán belefizetett kzed tudtommal), mert a régi már nagyon laggolt, és így be tudtunk rakni egy második világot is (elsőnek Nether, aztán Skylands, most meg van normal + nether + "Skylands").

Bár nemsokára (lehet hogy) lesz egy ún. ticket rendszer (remélhetőleg :)), ami sok problémát orvosolhat. Majd megkérem hogy rakjanak bele visszajelzést is :)

Chameleon (hol is van a 3as ?) pedig tényleg megváltozott, bár én inkább csak a némaságát vettem észre :), így ebben nem igazán tudok állást foglalni.


2011. december 28., szerda 14:22
Profil

Csatlakozott: 2010. november 1., hétfő 8:50
Hozzászólások: 46
Tartózkodási hely: A gép elött.
Hozzászólás Re: Moderátorkérdés
A moderátorok értékelés kicsit érdekes lenne. Nyilván normál emberi keretek között kellene ezt lebonyolítani.
A játékosok véleményét szerintem mindig meghallgatják, és figyelembe veszik.
De én nem igazán támogatom azt hogy a mi játékosok válaszuk meg a moderátorokat.
Ez szerintem kzed joga. A lefokozást meg végkép. Ha valami baj merülne fel a moderátorral kapcsolatban azt úgy is itt a fórumon megvitatjuk.

_________________
!empty($user->lang['$m[1]'])) ? $user->lang['$m[1]'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', '$m[1]')))


2011. december 28., szerda 19:08
Profil
Avatar

Csatlakozott: 2011. október 15., szombat 16:59
Hozzászólások: 152
Hozzászólás Re: Moderátorkérdés
Igen. szerintem Chamel3on rosszabbul is járhatott volna és így is jól járt. A szavazás hogy ki legyen moderátor szerintem azért nem lenne jó ötlet, mert ha sok barátod van akkor simán megválasztatod magad moderátorrá. És attól még nem biztos hogy jó moderátor leszel. Na meg persze nem mindenki bírja hatalom visszaélés nélkül. Az ötlet nem rossz de én úgy gondolom, hogy inkább az adminok döntsék el azt, hogy ki figyeljen a játékosokra. Nekem semmi bajom nincs Chamel3onnal de félek hogy megint megtörténne ami történt régen. Ja és a moderátor lefokozásoknak azért nincs nagyon sok értelme mert ha valaki nagyon jó moderátor, de akkor pont nem ér rá, hogy játszon akkor nem kéne leváltani. (példa:HavocS) Ismétem ez az én véleményem.

_________________
TROMBITA SZÓL, DOB PEREG, MEGJÖTTEK A MENTLEREK!
mentlerg


2011. december 30., péntek 20:43
Profil
Avatar

Csatlakozott: 2011. december 27., kedd 21:58
Hozzászólások: 1
Hozzászólás Re: Moderátorkérdés
Az a baj, hogy sok olyan játékos van ezen a szerveren, aki eléggé szemtelenül tud viselkedni. A moderátorválasztás/szelektálás pedig elég vicces lenne, ha 8-12 évesektől függene... Viszont valamiféle véleményjelző rendszert tényleg ki kéne találni, mivel így következmények nélkül megengedhetnék maguknak a moderátorok azt, hogy ne a feladatukat végezzék. Tudok olyan példát, hogy az illető számára valami nem volt világos (nem olyan pitiáner dolog, hogy pl. hogy kell egy spawnert beüzemelni...), megkérdezett egy moderátort, az válaszolt neki egy mondattal. Az illető nem lett okosabb, így konkrétabban kérdezett, de erre nem érkezett reakció, helyette a moderátor a public chat-ben ökörködött tovább egy teljesen más témával kapcsolatban. Van aki pedig feljön, nyom egy "What's up?"-ot, elpanaszolja a problémáit, amiknek közük sincs a szerverhez, aztán 5 perc után le is lép. Kérdem én, az ilyenek mit képzelnek, mi a moderátorok feladata? Szerintem az ilyet küszöbölné ki valamiféle értékelési rendszer. Mert azt sem lehet megjátszani egy közösségben, hogy a "legalsó réteg" nem szólhat bele semmibe. Mert végül is a játékosok nélkül a moderátoroknak nincs is kit moderálniuk.

Chamel3onnal pedig naponta dumálgatok, és érdekes, eddig egyszer sem tapasztaltam tőle politikai megnyilvánulásokat. Még a bizonyos köszönési formáját sem használja, amivel baj volt a szerveren (ahogy én tudom). Most ez vagy azért van, mert inkább meghúzza magát, vagy azért, mert tényleg megváltozott. Akármelyik a kettő közül, a lényeg az, hogy egy rendes embernek ismertem meg. Nem tudom, milyen volt azelőtt, hogy lefokozták, de azt tudom, hogy most milyen, és nem tudnám elképzelni hogy olyan rossz lenne moderátornak. Egyébként is, jelenlegi moderátor is köszöntött úgy engem, mintha egy kis senki lennék... (Mindegy, ez már meg lett beszélve, de azért a tüske ott maradt.) Egy szó mint száz, nem a múltban kell élni. Lehet hogy éppen sokkal segítőkészebb és rátermettebb lenne, mellesleg kétszer is meggondolná, mit tesz így, hogy már egyszer megfosztották a jogtól. Mindenesetre, ahogy én megismertem őt, attól nem kell félni, hogy visszaesik. Eddig egyszer sem hangoztatta politikai álláspontját előttem. Attól még, hogy Ti nem beszéltek vele túl gyakran, még megváltozhatott, és a megbocsátás pedig sosem volt bűn.


2011. december 30., péntek 21:44
Profil
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 24 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
Ez nem a Starcraft-tal foglalkozó Huncraft, az a huncraft.hu